Word of the day

Lev Livet nå!






onsdag 21. april 2010

PERMITTERT

Permittert, jeg smaker litt på ordet, det er ikke et positivt ord - men det er jo ikke bare negativt ladet heller syns jeg. Da tenker jeg på ordlyden, eller smaken på ordet, og ikke på den faktiske betydningen av ordet.. ;)

Jeg fikk nemlig permitteringsvarsel igår, med virkning fra og med fredag. Det var da et kort varsel tenkte jeg - og begynte å søke på nettet for å finne ut rettigheter og regler angående permitteringer. Men tror dere ikke at, pga vulkanutbruddet på Island -> en "force of nature", så gjelder jo absolutt ingen av de "vanlige" reglene. Ikke er de nødt til å si fra 14 dager på forhånd, og ikke har jeg krav på lønn. Dagpenger derimot, det er jeg så heldig å ha krav på etter 3 dager eller så, og det er jo hele 62% av lønnen min, heldige meg..!! Arbeidet mitt har jeg i Hotellbransjen, og hotellet vårt er ikke det eneste som er rammet. På Plaza har de permittert mellom 45-50 ansatte.

Når sant skal sies, så er det jo egentlig ikke så ille for meg, jeg har jo levert inn oppsigelsen min... Oppsigelsestiden er ut måneden, og jommen, her gjelder det å forlate skipet før det drar med seg både mann og mus ned i dragsuget! Retter en stor takk til den støvelen som sparket meg i rumpa hardt nok til at finger'n datt ut og jobbsøkinga kom igang!!

5 kommentarer:

  1. Velkommen inn i blogspot verden! :) Hurra for at jeg er førstemann til å bli følger!

    Kjipt med permittering da, men flaks at du har sagt opp jobben egentlig. Får håpe du jobber der ut tiden. Hva skal du søke på nå?

    Klem fra Åse-Linn

    SvarSlett
  2. Takk for det :)

    Blir nok litt prøving og feiling til å begynne med, f.eks aner jeg ikke om du merker at jeg har svart på innlegget...

    Jeg sa opp jobben fordi jeg har fått meg ny jobb, så litt flaks i uhellet har jeg hatt - for nå starter jeg i den nye jobben på fredag! Gleder meg til det, men det er litt merkelig at det er siste dagen min på jobb idag...

    Gleder meg max til å se snuppelura mer, ha fri hver helg er en luksus jeg ikke har vært vant til på mange år - ha det bra dårlige samvittighet - nå skal jeg bli en skikkelig "mønster-Mor" :o))

    SvarSlett
  3. Moro med blogg :D Lykke til med ny jobb :)

    SvarSlett
  4. Hei Milla!!

    Så kjekt med blogg!! Vær flink å skrive da, syns det er morsomt å følge med på hva som skjer :)

    Jea, kjipt med arbeidstakerne som mister så mange rettigheter p.g.a. "Force Majeure" som det heter på fint. Men (juss-geeken slår inn), det må være en klausul i kontrakten som spesifiserer at en ekstraordinær uforutsett hendelse løser en eller begge parter fra ansvar for mislighold av f.eks. arbeidsgiveransvar. Har du sjekket arbeidskontrakten din? Men det skal sies at arbeidsgiverne visste å benytte seg av muligheten når de så den! Spørs uansett hvor langt de kan dra den før det blir reaksjoner oppover i rekkene.....

    Hvor har du fått deg ny jobb? Fortell!! :)

    Klem fra Janne :)

    30. april 2010 14.05

    SvarSlett
  5. Jobben er på kundeservice for en bedrift som bla. selger kaffe - og ismaskiner. Helt grei jobb, hvor det hver dag skjer forskjellige ting. Tror nemlig ikke en fabrikk hadde vært tingen for meg - da hadde jeg nok gått litt på veggen...

    Beklager at det er litt uregelmessig med skrivinga i bloggen foreløpig, hadde jo nesten glemt at jeg hadde startet med denne offentlige dagboken!!

    Artig at dere alle har sjekket den ut!

    Klem Fra MilleMor <3

    SvarSlett