Word of the day

Lev Livet nå!






fredag 2. mars 2012

Cake-pops

I dag har jeg prøvd å lage Cake-pops, disse utrolig populære kakesakene med sjokolade-overtrekk på pinne. Det skulle jo være SÅ lett - men, og ja det kommer et men - jeg syns det var litt klorete å få til!! 50% av popsene ble mislykket.... Men de smaker nok like godt om de ikke ser helt ut som planlagt ;o)

Jeg blandet vaniljemuffins med vaniljekrem.



Deretter laget jeg runde kuler som jeg satte i fryseren i 30 minutter...

Så kom turen til å smelte sjokolade. Hehe, første platen smeltet jeg for lenge i mikroen - så den tok fyr - måtte slokke den i en bolle med vann jeg hadde i vasken. Dermed utelukket jeg mikro som smeltemetode, fant fram en stålbolle og en liten kjele med vann. Dette må bli bra tenkte jeg! Joda sjokoladen smeltet den, og jeg fikk satt pinner i kakekulene. Satte så popsene i fryseren i 10 minutter, slik at pinnene skulle sitte fast.

Nå skal endelig popsene dyppes i herlig smeltet sjokolade! Hm, sjokoladen er litt klumpete, litt for tykk - Ah, ide! Jeg slenger oppi enda en plate sjokolade. Når denne smeltet satte jeg i gang med dyppingen. Du og du for et søl! Sjokolade overalt, plutselig hadde jeg ventet for lenge med å dyppe de sjokoladeovertrukne popsene i kakestrøet - da ble visst ikke hele dekket med strø... Jaja, bedre lykke med neste pops, og da var det for mye sjokolade på den, ergo sjokolade over alt! Så skjønner jeg når jeg er ferdig med hele griseriet, at jeg skulle ha holdt popsene kalde så lenge som mulig - for de jeg lagde til slutt, de har glidd nedover pinnen og blitt skjeve og rare... Legger til et bilde av de som ble ok!

De sier "pop" når man tar en bit av dem, og de smakte helt vidunderlig ;o) (Gjorde ikke at det ble mange som ble "mislykket"...)

Herlig :) Dette innlegget er inspirert av de mange matbloggene som florerer på nettet...

Ha en fin dag!

4 kommentarer:

  1. Så fine cake pops, pia har også så lyst å lage slike, men vi har ikke kommet så langt enda!
    Lykke til med feiring av veslejenta i morgen <3

    SvarSlett
  2. De ble veldig gode og veldig populære :)

    SvarSlett
  3. Ble ikke godissjuk i det HELE tatt nå vettu...:P Så kjempefine ut! :)

    SvarSlett